De sticker is de gemakkelijkste manier om je fiets te identificeren. In combinatie met een goed fietsslot verklein je bovendien het risico op diefstal en heling van je fiets.

Een uniek identificatienummer en een QR-code

Op de sticker staat een uniek identificatienummer en een QR-code. Daarmee kan iedereen gemakkelijk in real time nagaan of een fiets als gestolen is opgegeven. Dat kan zowel door de QR-code op de sticker te scannen als door het unieke identificatienummer in te voeren op deze website. Indien je fiets gestolen is, kan de persoon je anoniem contacteren en je helpen om hem terug te vinden.

Hoe vraag je een sticker aan?  

 1. Maak je profiel aan op mybike​.bel​gium​.be.
 2. Registreer je fiets.
 3. Bestel met één muisklik je sticker.
 4. Binnen de 2 weken ontvang je per post je persoonlijke sticker.
 5. Controleer of de QR code goed leesbaar is door hem tegen je kader te houden. Indien dit het geval is, kleef hem verticaal op het fietskader of op een andere zichtbare plek zoals hierboven afgebeeld. Opgelet: maak eerst de plek waar de sticker moet komen schoon en vetvrij. Zo ben je zeker dat de sticker goed kleeft. 
 6. Ziezo, vanaf nu is je fiets geïdentificeerd en gekoppeld aan jouw persoonsgegevens!

Sticker ontvangen via jouw stad of gemeente ?

Steden en gemeenten kunnen ook mybike-stickers verdelen. 

 1. Heb je op die manier een sticker ontvangen? Maak je profiel aan op mybike​.bel​gium​.be en registreer dan je fiets.
 2. Kies de optie ik heb al een sticker” en koppel zo je fiets aan het nummer op de sticker.
 3. Dit is een belangrijke stap. Zonder de registratie van je fiets, krijg je een foutmelding wanneer je de sticker scant.
 4. Controleer of de QR code goed leesbaar is door hem tegen je kader te houden. Indien dit het geval is, kleef hem verticaal op het fietskader of op een andere zichtbare plek zoals hieronder afgebeeld. Opgelet: maak eerst de plek waar de sticker moet komen schoon en vetvrij. Zo ben je zeker dat de sticker goed kleeft. 

Meer dan een simpele sticker!

 1. De sticker beschadigt het fietskader niet
 2. De sticker is bijzonder moeilijk te verwijderen en UV- en weersbestendig.
 3. De sticker is aan de mybike-database gekoppeld waarin de gegevens bijgehouden worden die jij invoert (factuur, foto, serienummer,…). Als bevoegde diensten (zoals de politie) je fiets vinden, kunnen ze je gemakkelijker identificeren als eigenaar en je fiets terugbezorgen.

Heeft u geen antwoord op uw vragen gevonden?